Glasgow Gezisi

Merhaba, Arkadaşlar…

Bugün sizinle kasım 2018’in başında İskoçya’nın en büyük şehri olan Glasgow’a yaptığım ziyareti paylaşacağım. Öncelikle söylemek isterim ki Dublin – Glasgow, Glasgow – Dublin çift yönlü uçak biletine toplamda 19 euro ödedim. Ryanair her zaman olduğu gibi ucuzlukta sınır tanımıyor. Doğal güzellikleri ve yeşillikleri tarihi yapıları, polis kulübeleri ve etek giyip gayda çalan adamların diyarı Glasgow’u gezdim.

Glasgow Katedrali

Olağanüstü güzellikleri ve mükemmel tarihsel dizaynıyla, şahane bahçesiyle Glasgow katedralini şehre gidenlere kesinlikle öneriyorum.

Kelvingrove Sanat Galerisi

Aslında adının sanat galerisi olduğuna bakmayın içinde endüstri ve doğal tarih müzesini de barındıran bir müze burası. Doğal güzellikleriyle meşhur kelvingrove’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

Kelvingrove Park

Sanat Galerisini ziyaret etmeden önce mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikleriyle nehirden geçen kuğu ve ördekleri seyredebileceğiniz, çocuklarıyla vakit geçiren ailelelere tanıklık edebileceğiniz mükemmel bir park.

Glasgow Üniversitesi

Yüzlerce yıllık binası ve yeşil kampüsüyle şehrin en iyi üniversitesi olan Glasgow Üniversitesi.

Şehir Merkezi

Kalan zamanınızda Glasgow metrosunu kullanıp şehir merkezine gidebilir ve St.Enoch civarında alışveriş yapabilir, lokal lezzetleri tadabilirsiniz. Ayrıca Çayınızı yudumlarken gaydalı bir iskoç erkeğine rastlarsanız şaşırmayın.

Bir sonraki ziyaretimi Manchester şehrine yapacağım. İnanması güç ama 10 euro gibi komik bir fiyata Dublin-Manchester gidiş dönüş bileti Ryanair’dan almayı başardım. Görüşmek üzere…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *