Londra: Avrupa’nın Metropolü

Merhaba arkadaşlar,

Londra’ya ilk kez gidişim üzerinden tam 10 yıl geçmiş. Bu süreçte defalarca gittim. Birçok yer gezdim. Bugün yazacağım yazı 10 yıldır gezip gördüğüm tüm yerleri ve aktiviteleri içeren bir yazı olacak. Şunu unutmayın ki bu aktivitelerin hepsini tek seferlik bir seyahat ile gerçekleştirebilmek çok zor hatta imkansız. O nedenle bu aktiviteler içinden size en çok hitap edenlere öncelik vermeniz, yararınıza olacaktır.

Londra, 10 milyon civarı nüfusu ile avrupanın en kalabalık şehirlerinden biri. Dünyanın en çok turist çeken destinasyonlarından biri ayrıca. Londra’nın birçok sembolü var. Bu semboller öyle semboller ki birini bile dünyanın herhangi bir noktasında birine gösterseniz hemen Londra dendiğini duyacaksınız. Ne mi bu semboller, Big Ben (Parlementonun ordaki meşhur saat kulesinin en büyük çanına verilen isim), Saat kuleleri, çift katlı otobüsler, nostaljik taksiler ve daha niceleri. Şimdi sizinle bu aktiviteler içerisinde olmazsa olmaz yapılacakları listeleyelim.

Big Ben

Londra’nın en büyük sembollerinden biri. Westminster metro istasyonunda inip hem parlementoyu görebilir hem de big beni görebilirsiniz.

London Eye

Big Ben’e çok yakın bir lokasyonda bulunan London Eye’a binerek tüm Londra’yı gözlemleyebilirsiniz.

Buckingham Sarayı

Dünyanın en ünlü konutlarından biri. Green Park metro istasyonundan inip yürüyebilirsiniz. Kraliyet ailesinin konutu.

Hyde Park

Dünyanın en meşhur parklarından biri, muhteşem bir göl, kuğular, ördekler ve sincaplar. Bisiklet yolu ile tüm park boyunca macera, At binen insanlar. İşte tüm bunlar bir park içinde. Park dediysek yüz ölçümü olarak çok büyük bir park. Tam bir yaşam alanı. Hyde Park Corner metro istasyonunda inerek ulaşabilirsiniz.

Telefon Kulübesi

Londra’nın herhangi yerinde karşılaşabileceğiniz bu telefon kulübeleri turistik açıdan çok fazla ilgi çekiyor.

Baker Street ve Sherlock Holmes Evi

Sherlock Holmes, dünyanın en ünlü dedektifi. Hakkında çok fazla film ve dizi çekildi. Kitapları milyonlarca okundu. Baker Street metro istasyonunda inerek Sherlock Holmes’ün evini ziyaret edebilir ve mağazadan alışveriş yapabilirsiniz.

Madame Tussauds

İstanbul’da da bir şubesi bulunan meşhur balmumu heykel müzesi madame tussauds’un Londra’daki asıl şubesi. Oldukça büyük. Balmumu heykeller ilginizi çekiyorsa, sizin için iyi bir seçim olacaktır. Baker Street metro istasyonunda inerek ulaşabilirsiniz.

National Gallery

Resim sanatı sizin için ne ifade ediyor? İlgileniyorsanız ki bana kalırsa ilgilenmeseniz bile bu galeriyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Londra’nın meşhur Trafalgar meydanında bulunan bu galeri dünyanın en meşhur ressamlarının tablolarını içeriyor.

Tower Bridge

Dünyanın en ünlü köprülerinden. Birçok filmde gösterildi. Londra’nın önemli sembollerinden. Londra kalesine yakın bir lokasyondan çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

British Museum

Çok büyük. Tek seferde verimli bir şekilde gezmek imkansız. Yerinizde olsam bu müzeye ikinci defa da giderdim. Dünyanın her yerinden her alanda eserlerin sergilendiği British museum ziyaret edilmesi gereken lokasyonlar arasında yer alıyor. Halılar, mumyalar, tarih öncesi eserler, heykeller. Kısacası insanlığın geçmişinden bugününe her şey bu müzede mevcut.

Piccadilly Circus

Bu ünlü alışveriş destinasyonunda sevdiklerinize Londra ile alakalı hediyeler alabilir, yemek yiyebilir, çin mahallesini görebilir ve bolca fotoğraf çekebilirsiniz. Londra’da en sevdiğim yerlerin başında gelir.

Notting Hill Gate ve Portobello Road

Meşhur Notting Hill filminin çekildiği bölgeyi ziyaret etmek istemez misiniz? Ziyaret etmişken de efsane bir sokak pazarından alışveriş yapıp çoğu yerde bulamayacağınız nostaljik ürünler almaya ne dersiniz? İşte Notting Hill tam size göre. Sokak pazarından ilginç ürünler alabilir, filmin çekildiği yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Emirates Stadyumu

İngiltere’nin en büyük ve ünlü kulüplerinden Arsenal’in stadını ziyaret edebilirsiniz. Bu aktiviteyi özellikle futbol severlere öneririm.

Greenwich

Coğrafya derslerinde hepimiz başlangıç meridyeninin, sıfır meridyeninin İngilterenin Greenwich kasabasından geçtiğini duymuşuz yada okumuşuzdur. İşte dünyanın tam ortasında bulunan bu şirin kasabayı ziyaret edebilir ve başlangıç meridyeninde bulunabilirsiniz.

London Zoo

Çocuklarınızla eğlenceli bir aktivite gerçekleştirmek istiyorsanız bu sizin için mükemmel bir seçim olacaktır.

Warner Bros Studio Tour London

Bu aktivite, evet bu şahane aktivite tam olarak Harry Potter hayranları için. Filmin tüm çekim lokasyonları, kullanılan tüm malzemeler, kısacası filmle ilgili her şey bu stüdyoda bulunuyor. Eğer siz de bir Harry Potter hayranıysanız, bu aktivite sizin için.

Tam 10 yıldır ziyaret ettiğim Londra’da yaptığım aktivitelerin en önemlilerini sizler için derledim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *